Klart!

Vi skickar en påminnelse till dig i god tid innan du ska göra din nästa besiktning


Om oss

Vi tycker att det ska vara enkelt att äga sin bil. Och när du är bilägare behöver du med jämna mellanrum både besikta och serva den. Det är där vi kommer in i bilden, vi vill hjälpa dig att hitta den besiktningsstation eller verkstad som passar dig och dina behov bäst.

Carly är en oberoende jämförelsesajt som hjälper dig att boka bilbesiktning såväl som bilservice till bäst pris. Med hjälp av Carly kan du boka din besiktning och service online. Skulle du av någon anledning få förhinder och inte kunna komma på din bokade tid är det gratis att avboka.

Vårt mål är att det ska vara enkelt för dig att hitta information om vilka besiktningsstationer och verkstäder som finns i ditt närområde, vilka öppettider de har och hur mycket din besiktning eller service kommer att kosta.

Då vi är en oberoende aktör är vårt största intresse att du som kund ska få den bästa informationen så att ditt bilägande blir en tillgång istället för en belastning.

Hur fungerar det

På Carly kan du genom en enkel sökning på antingen ditt registreringsnummer, ditt postnummer eller din ort hitta vilka besiktningsstationer eller serviceverkstäder som finns i din närhet. Sedan kan du sortera sökresultatet utifrån till exempel pris, öppettider, avstånd eller kundomdömen.

Att använda Carly är helt gratis. Du bokar enkelt den tjänst du vill online och skulle du få förhinder eller ångra dig är det gratis att avboka din tid.

Fordonsbesiktning

Sedan 2010 är marknaden för fordonsbesiktning omreglerad och idag finns det flera besiktningsbolag att välja mellan, vilket kan göra valet av besiktningsbolag svårare för dig som fordonsägare. Efter omregleringen är det också du som fordonsägare som har ansvaret för att hålla koll på när det är dags att besikta ditt fordon. Genom att fylla i ditt registeringsnummer och din e-post-adress nedan hjälper Carly dig att hålla reda på när det är dags att besikta till exempel din bil, mc eller husbil.

Påminn mig vid nästa besiktning

Påminn mig!

Skicka mig gratis påminnelse innan nästa besiktning.

Bilservice

I Sverige finns det idag över 2000 verkstäder för bilservice, det medför att det kan vara svårt att hitta en verkstad som passar dig och de behov som du efterfrågar. Genom att du söker på ditt registreringsnummer, postnummer eller ort får du fram ett sökresultat på vilka verkstäder som finns i din närhet. På så sätt får du enkelt en överblick över utbudet, vilket pris du kan förvänta dig, verkstädernas öppettider och andra kunders omdömen av verkstäderna. Vår förhoppning är att det ska förenkla ditt val.

Vanliga frågor

Vad är Carly?

Carly är en oberoende jämförelsesajt för bilbesiktningsstationer och bilverkstäder. Med vårt sökverktyg får du en sammanställning över vilka besiktningsstationer eller bilverkstäder som finns i ditt närområde. I sammanställning får information om stationen eller verkstadens priser, öppettider, adress och andra kunders omdömen.

Jag vill boka en tid för besiktning. Hur gör jag?

Gå till carly.se och ange ditt reg.nr. och klicka på sök. Då får du upp ett antal besiktningsstationer i ditt närområde som du kan boka en tid hos. Du bokar genom att klicka på knappen "Boka" i den stora tabellen. Du kan även hitta en lista över samtliga besiktningsstationer i Sverige här: https://carly.se/alla-besiktningsstationer

Vad är fördelen med att boka besiktning genom Carly jämfört med att boka min besiktning direkt på besiktningsstationens hemsida?

Med hjälp av Carly får du en överblick över alla besiktningsstationer som finns i din närhet jämfört med om du går in direkt på en besiktningsstations hemsida. På så vis kan du få en bättre överblick av utbudet som finns just där du befinner dig. Vilka priser som gäller, vilka öppettider de enskilda stationerna har och på vilken adress de ligger. Däremot slussas du, när du valt den besiktningsstation som passar dig bäst, vidare till besiktningsstationens hemsida och bokningen genomförs där.

När ska jag besikta min bil?

Om du går till carly.se och anger ditt reg.nr. och klickar på sök får du upp information om ditt fordon, bl.a. sista datum för när ditt fordon ska ha blivit besiktat. Du kan läsa mer om bilbesiktning här. Men enkelt förklarat är det sista siffran i ditt registreringsnummer som avgör när på året du behöver besikta din bil - det gäller då personbilar upp till 3500 kg. Din personbil kan besiktas under en 5-månaders period och den sista siffran i ditt registreringsnummer indikerar den 3 månaden under bilens besiktningsperiod. Du kan läsa mer om besiktning här.

Hur mycket kostar det att använda Carly?

Det är helt gratis att använda sig av Carly. Vi tar inte ut någon avgift om du bokar genom Carly och det kostar heller ingenting om du skulle behöva av/omboka.

Betalar jag min bokning direkt hos Carly?

Nej, du betalar din bokning i samband med att den blir utförd på besiktningsstationen eller på bilverkstaden.

Får jag någon bekräftelse på min bokning?

Om du bokar besiktning får du en bokningsbekräftelse från det besiktningsbolag du har valt. Om du bokar ett servicepaket får du en bekräftelse i samband med att din bokningsförfrågan blir bekräftad.

Hur gör jag om min bokning blir fel, jag vill av/omboka eller har glömt vilken tid jag bokade?

Om din bokning avser en besiktning vänder du dig direkt till det besiktningsbolag som du har gjort din bokning hos. Om din bokning avser en service kontakta i första hand den verkstad där du har gjort din bokning. Om du av någon anledning har problem att komma i kontakt med verkstaden kan du vända dig till oss på Carly.

Det står fel på besiktningsbolagets hemsida. Varför?

När du har klickat på knappen "Boka" så lämnar du carly.se och länkas till besiktningsbolagens hemsidor. Om det är en teknisk fråga som berör besiktningsbolagen hemsidor får du vända dig till dem.

Jag skulle vilja få ut mitt besiktningsprotokoll. Är det något ni kan hjälpa till med?

Vi har tyvärr ingen tillgång till några besiktningsprotokoll och kan därför inte tillhandahålla dessa. Vänd dig i första hand till det besiktningsbolag som fordonet besiktigades på senast och i andra hand till Transportstyrelsen.

Är det säkert att använda Carly?

Ja, det är säkert att använda Carly. Vårt mål är att du ska få en så trygg och bekväm upplevelse av vår sajt som möjligt. Du kan läsa mer om våra användarvillkor här och hur vi hanterar cookies här.

Behöver jag skapa ett användarkonto för att använda Carly?

Nej det behöver du inte. Däremot behöver du uppge vissa uppgifter i samband med att du bokar. Vi hanterar dessa i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Du kan läsa mer om våra användarvillkor här.

Går det att använda Carly i mobilen?

Ja, det går bra att använda Carly i mobilen. Dock har vi i dagsläget ingen app.

Kontakta oss

Vi tycker mycket om feedback och tar gärna emot förslag på hur vi kan göra din upplevelse av Carly och våra tjänster ännu bättre. Har du några frågor, idéer, synpunkter eller bara vill prata med oss kommer du i kontakt med oss på följande sätt:

E-post: [email protected] Postadress: Carly AB Skeppsgatan 19 211 11 Malmö
Påminn mig vid nästa besiktning

Påminn mig!

Skicka mig gratis påminnelse innan nästa besiktning.

Användarvillkor

Allmänt

Dessa användarvillkor gäller för de sök- och bokningsverktyg för bilservice (”Bilservicetjänster”) och fordonsbesiktning (”Besiktningstjänsterna”) som tillhandahålls på webbplatsen carly.se av Carly AB, 556967-2206 (”Carly”). Genom att använda tjänsterna godkänner Du som bilägare (“Bilägare”) dessa användarvillkor.

Tjänsten Boka bilservice

Bilservicetjänsterna innebär att Bilägare kostnadsfritt kan göra sökningar och jämförelser av de bilverkstäder som Carly har listat i Sverige samt skicka bokningsförfrågan till bilverkstäder och i förekommande fall direkta bokningar. För att förenkla för Bilägare har Carly tagit fram tre bilservicepaket (“Servicepaket”) som ska tillgodose det huvudsakliga behovet en bil kan tänkas ha vid regelbuden service. Bilägare väljer själv vilket Servicepaket som bäst passar det egna fordonet och skickar därefter en bokningsförfrågan med ett förutbestämt fast pris till vald bilverkstad. Carly ansvarar för att förmedla bokningsförfrågan till resp. bilverkstad. Bilverkstaden har möjlighet att acceptera eller avböja bokningsförfrågan varefter Carly antingen bekräftar bokningsförfrågan eller hjälper Bilägare att hitta en ny bilverkstad. Carly ansvarar inte för att en bokningsförfrågan de facto bekräftas hos bilverkstaden. Avbokningar av bekräftade bokningar kan göras kostnadsfritt hos vald bilverkstad och/eller Carly.

Betalning och tilläggsarbeten för Bilservicetjänsterna

Efter utfört Servicepaket betalar Bilägaren direkt till bilverkstaden. Priset motsvarar priset av det hos Carly bokade Servicepaket. I vissa fall kan extra arbeten behövas på fordonet. Då har bilverkstaden skyldighet att kontakta Bilägaren och ge Bilägaren möjlighet att acceptera eller avböja tilläggsarbetet.

Tjänsten Boka Fordonsbesiktning

Besiktningstjänsterna innebär att Du kostnadsfritt kan göra sökningar och jämförelser av de besiktningsstationer som finns i Sverige och som huvudsakligen erbjuder tjänster för fordonsbesiktning. Alla eventuella bokningar avseende besiktningsbolagens tjänster görs direkt på respektive bolags hemsida eller deras kundsupport. Carly säljer inte självt några tjänster på carly.se och tar heller inget ansvar för de tjänster som marknadsförs på marknadsplatsen.

Ansvar för information på Carly.se

Carly arbetar för att tillhandahålla aktuell och uppdaterad information på Carly.se avseende Bilservicetjänsterna och Besiktningstjänsterna och stationernas verksamhetsinformation. Informationen på Carly.se kommer i huvudsak från bilverkstädernas och besiktningsbolagens hemsidor eller direkt av bilverkstädernas och besiktningsbolagens själva och Carly kan därför inte garantera att informationen är korrekt eller uppdaterad. Carly har heller inte något ansvar för informationen som publiceras på deras webbplats eller på annan webbplats med länk till eller från Carly.se. Carly ansvarar inte för eventuella förluster, kostnader eller skador som kan uppstå genom Ditt nyttjande av Bilservicetjänsterna och Besiktningstjänsterna eller utförda tjänster hos bilverkstäder och besiktningsstationer. Det är bilverkstäderna och besiktningsstationerna som har ansvar för eventuella kundrelationer med Dig och som uppkommer med anledning av Ditt nyttjande av Carlys tjänster. Carly förbehåller sig rätten att när som helst ta bort innehåll och information avseende bilverkstädernas tjänster eller annan information på Carly.se utan föregående meddelande på Carly.se.

Användaruppgifter

Carly ansvarar för att behandling av dina användaruppgifter sker enligt Personuppgiftslagen (PUL). Du har vid förfrågan rätt till information om vilka personuppgifter om dig som behandlas samt rätt till rättelse av felaktiga personuppgifter. Carly sparar dina personuppgifter i en kunddatabas för att tillhandahålla och administrera Carlys tjänster och kan använda din e-postadress för att skicka ut inbjudan och annan information via e-post samt för att påminna dig om förestående besiktning. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter i annat fall än då tredje part utför tjänster för Carlys räkning. Dessa företag får dock inte sprida uppgifterna vidare eller använda dem i något annat syfte.

Immateriella rättigheter med mera

Alla immateriella rättigheter till Carly.se samt det material (inklusive texter och bilder) som förekommer på Carly.se ägs och innehas av Carly AB och, i förekommande fall, respektive bilverkstad eller besiktningsbolag och/eller av Carly angiven upphovsman. Materialet får inte kopieras, distribueras eller på annat sätt göras tillgängligt för allmänheten, exempelvis på en annan webbplats, utan Carlys skriftliga medgivande.

Cookies

Vi vill kunna ge dig en så bra upplevelse av carly.se som möjligt och därför använder vi oss av cookies. Vi använder oss av cookies för att kunna se dina tidigare val och på så sätt kunna förbättra Carly och förbättra din användarupplevelse. Vi använder även Cookies för att mäta trafiken på carly.se och kunna skapa statistik. Informationen som cookies samlar in är anonym och innehåller inga personliga uppgifter såsom ditt namn eller din e-post-adress, och vi kan inte heller spåra information om besökare. Du kan göra inställningar i din webbläsare som hindrar Carly att placera cookies på din dator. Dock kan sådana inställningar innebära att vissa funktioner på carly.se försämras eller inte fungerar. På Post- och Telestyrelsen hemsida, https://www.pts.se/cookies, kan du läsa mer om hur cookies fungerar.