Bilbesiktning Malmö

Postnummer


Fordon

Bil Motorcykel Lätt Lastbil Lätt släp

Filtrera


10 km max. 100 km 100 km

Kedja Station Mervärde Avstånd Omdöme Pris


Mer info om Bilbesiktning i Malmö

Betyg för Bilbesiktning i Malmö

(4.2 av 5) - 55 omdömen

Jämför och boka bilbesiktning i Malmö. Sök i lista eller på karta. Bästa pris på bilbesiktning i Malmö är 379kr. Det finns 18 besiktningsstationer att välja mellan inom 50 km avstånd.

Jämför alla besiktningstationer i Malmö

Hitta det bästa alternativet för dig och se andra användares omdöme

Boka direkt, betala online eller på plats med gratis avbokning
Det finns flera besiktningsstationer i Malmö som utför bilbesiktning, det är bland annat, Carspect, Dekra och Besikta. Vid bokning kan du betala online, men även avboka gratis vid behov.

I Malmö finns det ett flertal val för besiktningsstationer, både inne i staden och i ytterområdena. Närmare bestämt finns det tio stycken besiktningsstationer varav tre drivs av Carspect, tre av Besikta, tre av Dekra och en av Bilprovningen.

Carspects tre stationer ligger vid Grophusvägen i Svågertorp, Olsgårdsgatan i Fosie och Västkustvägen i Mellersta hamnen.
Carspects besiktningsstation som ligger på Grophusvägen har öppet måndag till torsdag 7-19, fredag 7-18 och lördag 9-14, på lördagar är det endast drop-in-besiktning - förutom för motorcykel som måste bokas. På stationen kan du besiktiga din personbil, lätta lastbil, husbil, motorcykel samt obromsat och bromsat släpvagn. Den tillåtna maxhöjden är 3500 mm och högst tillåtna maxvikt är 3500 kg.
Stationen som ligger på Olsgårdsgatan har öppet måndag till fredag 6-16. Här kan du besikta din personbil, lätta lastbil och motorcykel. Den högst tillåtna maxhöjden är 3150 mm och med en maxvikt på 3500 kg.
Carspect-stationen som ligger på Västkustvägen har öppet måndag till fredag 6-16. Här kan du besiktiga din personbil, lätta lastbil och motorcykel.
På alla Carspects stationer kan du komma in på drop-in-besiktning. Under besiktningen kan du välja om du vill gå med eller vänta i deras kundlounge med en kopp kaffe.

Besiktas tre stationer är belägna vid Volframgatan i Rosengård, Källvattengatan 7 i Valdemarsro och Krossverksgatan 11 i Limhamn.
Stationen för bilbesiktning som ligger på Volframgatan har öppet måndag till fredag 8-17, de har lunchstängt 12.00-12.40. De erbjuder drop-in-besiktning måndag till fredag 8.30-16. Här kan du besiktiga din personbil och lätta lastbil.
Besikta-stationen som ligger på Källvattengatan har öppet måndag till fredag är 7-18 och lördag 9-14. De erbjuder drop-in-besiktning måndag till fredag 7-15 samt lördag 9-13.30. På den här stationen kan du besikta din personbil, lätta lastbil, buss, husbil, husvagn, släpvagn och motorcykel.
Stationen som ligger på Krossverksgatan kommer ha öppet 7-16 (öppnar först 15 augusti, 2015) och du kommer kunna besiktiga din personbil och lätta lastbil.
Du kan betala kontant, med kort eller förskottsbetala online på alla tre stationerna.

Dekras tre besiktningsstationer ligger på Testvägen 4 i Arlöv, Emilstorpsgatan 23 vid Håkanstorp och Jägersrovägen 100 i Jägersro.
Den station som är belägen på Testvägen 4 har öppet måndag till fredag 7-16, de har lunchstängt mellan 12-13. På den här stationen kan du besikta din personbil och lätta lastbil upp med en maxvikt på 3500 kg och en maxhöjd på 2100 mm.
Deras andra station, på Emilstorpsgatan, har öppettiderna måndag till fredag 8-16.30. Här kan du besikta din personbil, lätta lastbil, motorcykel, husbil, husvagn samt bromsat såväl som obromsat släp.
På Jägersrovägen, mitt emot Jägersro travbana, ligger Dekras tredje station. Öppettiderna där är måndag till fredag 7-17. På stationen kan du besikta din personbil, lätta lastbil och motorcykel, ta dock kontakt med stationen för att behörig personal på plats för besiktning av motorcykel. Högst tillåtna vikt är 3500 kg och en maxhöjd på 2000 mm.
Alla tre stationer erbjuder möjlighet att komma på drop-in-besiktning, tänk dock på att den sker i mån av tid så har du bråttom är det bättre att du bokar en tid. Under besiktningen kan du antingen gå med eller sitta ner i deras kundlounge och dricka en kopp kaffe. På stationerna kan du betala kontant eller med kort.

Bilprovningens station för bilbesiktning ligger på Bronsyxegatan 2 i Fosie. De har öppet måndag till torsdag 7-20, fredag 7-18 samt lördag 9-16. De erbjuder möjligheten att komma på drop-in-besiktning, då är öppettiderna måndag till fredag 7-16.30 (7-15.30 för motorcykel). Här kan du besiktiga din personbil, lätta lastbil och motorcykel. Den tillåtna maxvikten är 2800 kg och den tillåtna maxhöjden är 2100 mm.
Du ankomstregistrerar dig på skärmen som finns inne i ankomstterminalen, sedan väntar du i bilen tills ditt registreringsnummer kommer upp på informationen och du kör till den port du anvisats.
Tänk på att det efter klockan 15.30 på vardagar samt hela lördagen kan du endast betala med kort eller förskottsbetala online. Övriga tider går det bra att även betala med kontanter.

Även i närheten av Malmö finns en rad besiktningsstationer, bland annat i Staffanstorp, Arlöv och Svedala.


Priserna i tabellen ovan avser bilbesiktning. Inte alla besiktningsverkstäder i Malmö tar emot alla typer av fordon. Se matrisen nedan för vilka stationer som tar emot vilken typ av fordon. Du kan klicka på fordonstypen för att uppdatera tabellen ovan och se priser för denna fordonstyp.

Station Personbil Tung Personbil Lastbil
Max 3,5 ton
Lastbil
Max 7 ton
MC Bromsat släp Obromsat släp
Bilprovningen
Bronsyxegatan 2
Besikta
Källvattengatan 7
Besikta
Volframgatan 5
Carspect
Grophusgatan 3
Carspect
Olsgårdsgatan 11
Carspect
Västkustvägen 21
Dekra
Emilstorpsgatan 23
Dekra
Jägersrovägen 100
Carspect
Thomsons väg 1
Carspect
Fosievägen 30


Husbil/husvagn: Se respektive fordonsslag, t.ex. personbil, lastbil eller släp.
Besikta öppnar ny besiktningsstation i Limhamn

Publicerades 2014-12-22

Besikta kommer under våren 2015 att öppna ytterligare en bilbesiktning i Malmö-området, denna gång i Limhamn.


Besikta har senaste tiden expanderat med flera nya stationer och kommer med denna station finnas med tre besiktningsstationer i Malmöregionen. Denna besiktningsstation kommer till en början, utöver bilbesiktning och besiktning av lätt lastbil erbjuda s.k. Köp & Säljtester.

Utöver vad som i folkmun kallas bilbesiktning kommer denna station följa produktutbudet för Besikta och erbjuda tre olika besiktningspaket; Bas, Standard och Premium.

Carspect öppnar bilbesiktning i Malmö

Publicerades 2011-01-22

På måndag öppnar Carspect sin första bilbesiktningsstation i Skåne, de börjar med Malmö.


Efter avregleringen på Bilprovningens monopol öppnar många nya stationer och nya aktörer kommer in på marknaden. Carspect är relativt nya i Sverige, men har tidigare jobbat med bilbesiktning i Finland. Nu öppnar de sin första station i Skåne och de börjar med Malmö.

Uppdatering 2014-12-29: Carspect har nu totalt 3 stationer i Malmö-regionen och 2 stationer i Lund.

Bilprovningen firar att marknaden omregleras

Publicerades 2010-06-29

Från den 1 juli omregleras den svenska marknaden för bilbesiktning. Det kommer firas på Bilprovningen i Malmö-Valdermarsro.


Produktionschef Benny Örnerfors från Bilprovningens ledning kommer att närvara för att berätta om hur omregleringen påverkar den svenska marknaden för bilbesiktning.

Det kommer även ges möjligheter att träffa andra medarbetare på Bilprovningen i Malmö-Valdemarsro. Evenemanget startar kl. 10.00, 1 juli. Bilprovningen har utlovat en present till kunderna, i form av en T-shirt.


Källa: www.bilprovningen.se

Användarnas kommentarerMycket nöjd

Carspect Malmö
Det var trevlig bemötande och snabbt utförande !


Toppen

Dekra Malmö
Bilbesiktningen gick smidigt de var proffsiga!


Toppen

Carspect Malmö
Snygga lokaler, kändes inte riktigt som gamla tråkiga bilprovningen. Trevliga grabbar!


Toppen

Bilprovningen Malmö
Oooh du gamla Bilprovningen!


Toppen

Carspect Malmö
Inte varit där tidigare... passade bra i samband med Ikea-besöket!


Toppen

Besikta Malmö
Stooooor anläggning! Väldigt trevlig personal, mycket bättre än tidigare. Mycket väl genomförd bilbesiktning


Toppen

Carspect Malmö
Jättebra! Inget att klaga på...


Nöjd

Dekra Malmö
Godkänt!


Toppen

Bilprovningen Malmö
Min klassiska bilbesiktning station! Mycket nöjd!


Mycket nöjd

Bilprovningen Malmö
Kaffe kunde varit godare :-) trevlig personal - bra med bilprovning.


Toppen

Dekra Malmö
brukade ofta besikta bilen hos bilprovningen i Fosie. Passar mycket bättre nu med nära stationer för bilbesiktning även om det blivit lite dyrare så funkar detta bra.


Nöjd

Besikta Malmö
okey!


Toppen

Carspect Malmö
bra bilbesiktning /Harold


Mycket nöjd

Carspect Malmö
Mycket fräscha lokaler, trevlig personal. Kommer säkert tillbaka till denna bilprovning.


Mycket nöjd

Besikta Malmö
nära och bra besiktningstation.


Mycket nöjd

Dekra Malmö
bra ny bilbesiktning i Malmö


Toppen

Carspect Malmö
Mkt bra utförd besiktning! /Hasse


Nöjd

Bilprovningen Malmö
Tycker att man kan förvänta sig mer för den slanten. Kanske dags att fräscha upp lokalerna? Davor


Toppen

Carspect Malmö
Bra tjänst Carly


Mycket nöjd

Besikta Malmö
Stor och bra station för bilbesiktning. Fick följa med under besiktningen och de var trevliga. Hade önskat bättre protokoll med mer detaljer och kommande fel på bilen.