Bilbesiktning Kalmar

Postnummer


Fordon

Bil Motorcykel Lätt Lastbil Lätt släp

Filtrera


10 km max. 100 km 100 km

Kedja Station Mervärde Avstånd Omdöme Pris


Mer info om Bilbesiktning i Kalmar

Betyg för Bilbesiktning i Kalmar

(4.3 av 5) - 28 omdömen

Jämför och boka bilbesiktning i Kalmar. Sök i lista eller på karta. Bästa pris på bilbesiktning i Kalmar är 465kr. Det finns 6 besiktningsstationer att välja mellan inom 50 km avstånd.

Jämför alla besiktningstationer i Kalmar

Hitta det bästa alternativet för dig och se andra användares omdöme

Boka direkt, betala online eller på plats med gratis avbokning
Det finns flera besiktningsstationer i Kalmar som utför bilbesiktning, det är bland annat, Carspect, Carspect och Opus. Vid bokning kan du betala online, men även avboka gratis vid behov.

I Kalmar finns det tre stationer för bilbesiktning. Carspect driver två stycken och Opus Bilprovning en.

Den ena av Carspects stationer ligger på Strömbergsvägen 11 och den andra ligger på Engelska vägen 2.
Stationen som ligger på Strömbergsvägen har öppet måndag till fredag 8-16. De erbjuder förutom tidsbokad besiktning även drop-in-besiktning. Här kan du besikta din bil och lätta lastbil.
Stationen på Engelska vägen är stängd tills vidare. Men här kan du vanligtvis besikta din bil, lätta lastbil, husbil motorcykel och obromsade släpvagn.
På Carspects stationer endast betala med kort eller mot faktura, förutsatt att du är ett företag med kundnummer. Under besiktningen kan du antingen gå med besiktningsteknikern eller sitta ner i deras kundlounge och dricka en kopp kaffe.

Opus Bilprovning ligger på Franska vägen 21. Deras öppettider är måndag till fredag 7-18 och lördag 8-14. De erbjuder även drop-in-besiktning 7-18 för personbil och lätt lastbil, notera dock att mellan 16-18 sker drop-in-besiktning i mån av tid. På den här stationen kan du besikta bilen, lätta lastbilen, tunga fordonet, husbilen, husvagen, släpvagnen och motorcykeln.
När du kommer till stationen kan du ankomstregistrera dig antingen via SMS eller inne i ankomstterminalen. Efter att registreringen är klar väntar du i bilen på din tur. Tänk på att alla Opus besiktningsstationer är kontantfria, men det går bra att betala med kort eller förskottsbetala online.

I närheten av Kalmar finns det besiktningsstationer i Färjestaden, Mönsterås och Nybro.


Priserna i tabellen ovan avser bilbesiktning. Inte alla besiktningsverkstäder i Kalmar tar emot alla typer av fordon. Se matrisen nedan för vilka stationer som tar emot vilken typ av fordon. Du kan klicka på fordonstypen för att uppdatera tabellen ovan och se priser för denna fordonstyp.

Station Personbil Tung Personbil Lastbil
Max 3,5 ton
Lastbil
Max 7 ton
MC Bromsat släp Obromsat släp
Opus
Franska Vägen 21
Carspect
Engelska Vägen 2
Carspect
Strömsbergsvägen 11


Husbil/husvagn: Se respektive fordonsslag, t.ex. personbil, lastbil eller släp.
Opus Bilprovning etablerar sig i Färjestaden på Öland

Publicerades 2014-06-30

Nu behöver inte boende i Färjestaden åka till Kalmar för att besikta bilen längre. Efter semestern 2014 startar arbetet med att etablera en ny besiktningsstation i nyrenoverade lokaler i Färjestaden.


Det är Opus Bilprovning som tillsammans med Rogers Bilel och Service kommer etablera den nya besiktningsstationen i helt nya lokaler. På stationen kommer du kunna besikta alla fordon upp 3500 kg, vilket i praktiken innebär personbil, lätt last, husvagn, husbil, släpvagn och motorcykel. Det är tänkt att stationen ska stå färdig under våren 2015.

Stationen är tänkt att komplettera besiktningsstationen i Kalmar med kapacitet att serva hela södra Öland med omnejd men också att kunna bistå semesterfirare som glömt besikta sitt fordon genom att erbjuda drop-in-besiktning.


Källa: www.mynewsdesk.com

Olika bud om mönsterdjup

Publicerades 2013-12-02

Enligt lagen ska vinterdäck ha ett mönsterdjup som är minst 3,0 millimeter. Men på när du besiktar bilen räcker det med endast 1,6 millimeter.


Carspect i Kalmar kontrolleras inte mönsterdjupet på dina vinterdäck i samband med besiktningen. Allt i enlighet med Transportstyrelsen direktiv. Något som är bra för konsumenten att känna till då många kan tänkas anta att det ingår. Henric Sandqvist, stationschef på Carspect, menar att: - I dag finns så mycket däck från många tillverkare, allt från dubbat till odubbat, att det är nästan omöjligt att hålla koll på. Då skulle vi behöva däcklistor från alla tillverkare.

Polisen är den enda myndighet som har ansvar för att kontrollera däckdjupet. Men om du till exempel har en bil som du enbart kör på sommaren kan du trots det bli kallad på bilbesiktning under vinter och då får du köra fram och tillbaka till besiktningsstationen på sommardäck.

Även Opus och Beskta kontrollerar enbart att mönsterdjupet är det minimala 1,6 millimeter, men informerar besiktningskunderna om de anser att däcken börjar bli slitna. Och Pasi Pavola på Transportstyrelsen ger bilbesiktningsstationer rätt, det enda som står i Transportstyrelsen föreskrifter är att mönsterdjupet ska vara 1,6 millimeter.


Källa: www.barometern.se

Ny bilbesiktningsstation till Kalmar

Publicerades 2012-04-17

I oktober öppnar Carspect besiktningsstation i Kalmar


Carspect öppnar snart sin första station i Kalmar, på Engelska Vägen 2 ganska nära Smålands Motor. Här kommer du som personbilägare , lastbilsägare, husbilsägare eller släpvagnsägare kunna besikta ditt fordon så länge det inte väger mer än 3.5 ton. Betalning på denna station kommer ske enbart via kortbetalning eller faktura.

Källa: Carspect.se

Användarnas kommentarerMycket nöjd

Carspect Kalmar
Lätt att hitta.


Mycket nöjd

Carspect Kalmar
tyckte om det nya besiktningsbolaget


Mycket nöjd

Carspect Kalmar
Nöjda var vi med besiktningen i Svaneberg!


Nöjd

Opus Kalmar
Helt ok hos Opus bilprovning


Mycket nöjd

Carspect Kalmar
toppentjänster!


Toppen

Opus Kalmar
Mycket snabbt och bra, samt vänlig personal. proffsig bilbesiktning!


Mycket nöjd

Carspect Kalmar
Vi blev godkända och nöjda!