Bilbesiktning Jönköping

Postnummer


Fordon

Bil Motorcykel Lätt Lastbil Lätt släp

Filtrera


10 km max. 100 km 100 km

Kedja Station Mervärde Avstånd Omdöme Pris


Mer info om Bilbesiktning i Jönköping

Betyg för Bilbesiktning i Jönköping

(4.3 av 5) - 71 omdömen

Jämför och boka bilbesiktning i Jönköping. Sök i lista eller på karta. Bästa pris på bilbesiktning i Jönköping är 465kr. Det finns 9 besiktningsstationer att välja mellan inom 50 km avstånd.

Jämför alla besiktningstationer i Jönköping

Hitta det bästa alternativet för dig och se andra användares omdöme

Boka direkt, betala online eller på plats med gratis avbokning
Det finns flera besiktningsstationer i Jönköping som utför bilbesiktning, det är bland annat, Bilprovningen, Carspect och Carspect. Vid bokning kan du betala online, men även avboka gratis vid behov.

I Jönköping finns det fyra stycken besiktningsstationer, Bilprovningen driver två, Opus Bilprovning och Carspect en vardera.

Bilprovningens ena station ligger på Lampvägen 6 på Torsvik. Stationens öppettider är måndagar 7-16. Stationen erbjuder inte drop-in-besiktning. Du ankomstregistrerar dig genom att skriva in dig på den skärm som finns inne ankomstterminalen. Är du avtalskund behöver du ha med dig din avtalskod. Som privatperson räcker det med att du anger registrerings- eller bokningsnummer. När du registrerat din ankomst väntar du i bilen tills det är din tur.
På stationen kan du besikta din personbil, lätta lastbil, buss, tunga fordon, motorcykel, lätta släp och husvagn. Tänk på att stationen är kontantfri så du kan endast betala din besiktning i förskott online eller med kort.
Bilprovningens andra station ligger på Bangårdsgatan 5 på Gamla flygfältet. Deras öppettider är måndagar till torsdagar 7-20, fredagar 7-18 samt fredagar 9-16. Du kan även komma på drop-in-besiktning och då är öppettiderna måndag-torsdag 7-19 och fredag 7-17. Tänk på att för drop-in-besiktning endast gäller för personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på 2500 kg. Du ankomstregistrerar dig på samma sätt som på Bilprovningens andra station (se ovan).
På besiktningsstationen kan du besikta din personbil, lätta lastbil, buss, tunga fordon, motorcykel, lätta släpvagn och husvagn.

Opus Bilprovnings ligger på Österängsvägen 2 B. Deras öppettider är måndagar, tisdagar och torsdagar 7-18, onsdagar och fredagar 7-16 samt lördagsöppet 8-12, den första och sista lördagen i varje månad. Du kan ankomstregistrera dig antingen via SMS eller inne hos personalen när du kommer till besiktningsstationen. När registreringen är klar väntar du i bilen tills du får ett SMS som berättar för dig vilken port du ska köra fram till, har du ankomstregistrerat dig inne hos personalen visar de dig till rätt port.
På besiktningsstationen kan du besikta din personbil, motorcykel, husvagn, lätta släpvagn och lätta lastbil (maxbredd 2200 mm, maxhöjd 2400 mm och maxvikt 3200 kg). Tänk på att alla Opus besiktningsstationer är kontantfria men det går bra att förskottsbetala online eller med kort på besiktningsstationen.

Carspects station ligger på Hästhovsvägen 6 på Ekhagen. Stationen ligger precis vid EKO-hallen. Deras öppettider är måndag till fredag 7-18. Du har möjlighet att komma på drop-in-besiktning. Du ankomstregistrerar dig inne hos personalen i ankomstterminalen. Under besiktningen kan du antingen gå med eller sitta ner i deras kundlounge och dricka en kopp kaffe.
På stationen kan du besikta din personbil, lätta lastbil, husbil, släpvagn - bromsad och obromsad och motorcykel. Tänk på att fordonen får ha en totalvikt under 3500 kg och en maxhöjd på 3500 mm. Du kan betala med kort eller kontant.


Priserna i tabellen ovan avser bilbesiktning. Inte alla besiktningsverkstäder i Jönköping tar emot alla typer av fordon. Se matrisen nedan för vilka stationer som tar emot vilken typ av fordon. Du kan klicka på fordonstypen för att uppdatera tabellen ovan och se priser för denna fordonstyp.

Station Personbil Tung Personbil Lastbil
Max 3,5 ton
Lastbil
Max 7 ton
MC Bromsat släp Obromsat släp
Bilprovningen
Bangårdsgatan 5
Bilprovningen
Lampvägen 6
Opus
Österängsvägen 2 B
Carspect
Hästhovsvägen 6
Carspect
Maskingatan 3


Husbil/husvagn: Se respektive fordonsslag, t.ex. personbil, lastbil eller släp.
Bilprovningen i Jönköping utökar tiderna för drop-in-besikting

Publicerades 2015-03-04

Nu utökar Bilprovningen i Jönköping-Gamla Flygfältet sina tider för drop-in-besiktning


Vill du drop-in-besikta din personbil på kvällstid har du nu möjlighet till det. Bilprovningens station på Gamla Flygfältet håller nu öppet även kvällstid. De nya öppettiderna är måndag till torsdag 07.00-19.00 och fredag 07.00-17.00.

Om du betalar din besiktning direkt på stationen kostar din drop-in-besiktning 480 kr, har du däremot betalat din besiktning i förväg betalar du endast drop-inavgiften på 90 kr på stationen.


Källa: www.bilprovningen.se

Idag så kan du kika in hos den nyöppnade besiktningsstationen i Vaggeryd

Publicerades 2014-11-03

Besikta öppnar idag en station i Vaggeryd, kommunens första bilbesiktningsstation


Sedan 07.00 imorse så har Besikta haft öppet på sin nyöppnade station som ligger på Jönköpingsvägen 53. Som öppningserbjudande så har de som kontrollbesiktar sitt fordon under första veckan även kostnadsfri kontroll av personbilens elektronik. På denna stationen så tar de emot personbilar och lastbilar så länge de väger mindre än 2691 kg och även MC.

Källa: Mynewsdesk.com och Besikta.se

Habos första besiktningsstation är på ingång

Publicerades 2014-08-02

Clearcar öppnar senare i augusti ortens första station för bilbesiktning


Clearcar öppnar ofta upp sina stationer i lite mindre orter där det ej tidigare funnits några bilbesiktningsstationer, och detsamma gäller för Habo. Den 18:e augusti så öppnas det en ny Clearcar-station på Kråkerydsvägen 1 i Habo.

Källa: Twitter.com och Clearcar.se

Användarnas kommentarerToppen

Opus Jönköping
Suveränt!


Toppen

Carspect Jönköping
jättebra utfört arbete på min lastbil


Toppen

Bilprovningen Jönköping
åker alltid dit... bilprovning ska göra på Bilprovningen. Säger väl sig självt? MVh Hasse


Toppen

Carspect Jönköping
Åkte alltid tidigare till svensk bilprovning, kul att testa något nytt. Gick lika bra, och jag lär kanske åkterkomma nästa år!


Mycket nöjd

Carspect Jönköping
Hörde att det var ett finskt bolag - stämmer detta? hursomhelst mycket bra utförd bilbesiktning av våra finska grannar!


Mycket nöjd

Bilprovningen Jönköping
blev gelad av att få godkänt!


Toppen

Bilprovningen Jönköping
tanten körde till bilbesiktningen - hur verkade nööjd!


Toppen

Carspect Jönköping
Barnbarnet fick provköra till besiktningsstationen och bilen gick igenom. Vi åkte dörifrån nöjda, tack!


Missnöjd

Opus Jönköping
hade ingen ttriangel... Hade önskat mer överseende med detta, fanns dock ingen förståelse bland personalen.


Toppen

Bilprovningen Jönköping
Mycket väl godkänt!


Toppen

Opus Jönköping
många stationer i stan men detta är min favorit


Toppen

Bilprovningen Jönköping
trogen kund sedan 80-talet...


Mycket nöjd

Bilprovningen Jönköping
Det märks en skillnad i bemötande sen ett par åt tillbaka. Och bilen blev godkänd denna gång.


Mycket nöjd

Carspect Jönköping
Väldigt bra besiktningsstation i Ekhagen


Toppen

Carspect Jönköping
Trevliga personer som jobbar på stationen


Mycket nöjd

Bilprovningen Jönköping
jättebra, nöjd!


Missnöjd

Opus Jönköping
Sisådär... hade högre förväntningar på Opus. Bilbesiktningen tog för lång tid, fick ingen bra information om kommande brister på fordonet samt kändes mig allmänt ovälkommen. Kommer att testa en annan station nästa år/gång.


Toppen

Bilprovningen Jönköping
Tyckte att de var trevliga


Toppen

Carspect Jönköping
funkade fint!


Toppen

Bilprovningen Jönköping
härligt att få köra ett år till!